logotyp rosendals resor

Väder och säsonger

Väder Mjejane / Malelane (södra Krugerparken)

Det är alltid varmt dagtid i Sydafrika och alltid kallare på nätterna och på morgonen, men alla årstider rekommenderas mer eller mindre att åka på Safari, men här nedan ser du lite mer detaljerat.


Val och delfinsafari rekommenderas på hösten (den Sydafrikanska våren)


Höst i Sydafrika - Vår i Sverige


April - Juni


Bra månader att åka till Sydafrika, framför allt på Safari. Det är fortfarande grönt men inte så tät vegetation. Temperaturen sjunker lite på dagarna, men det är fortfarande varmt. På nätterna och på morgonen känns det mycket kyligare. Det regnar inte lika mycket, i juni regnar det obetydligt.


Vinter i Sydafrika - Sommar i Sverige


Juli - Augusti


Juni, juli och augusti är de kallaste månaderna, men fortfarande varmt på dagarna men på nätterna och morgonen är det ganska kallt, i Dullstroom och Drakensberg där det är bergigt kan det bli riktigt kallt på nätterna, nära noll men på dagarna blir det snabbt varmt igen. Under dessa månader regnar det obetydligt därför är det mycket torrt. Då det är väldigt kargt och inte så frodigt så är det lättare att se de vilda djuren på safariresan, då det är torrt att svårt att hitta vatten för djuren så hittar man de gärna vid vattenhålen och det gör det ju också att man hittar dem ganska lätt


Vår i Sydafrika - Höst i Sverige


September - November


Bra tid att åka på safari i Mjejane och Kruger samt högsäsong för att se valar och delfiner både vid Sydafrikas västkust och kusten vid Mocambique. Det börjar bli lite varmare på dagar och nätter i jämförelse med svensk sommar. Sakta så börjar det bli grönt men fortfarande är det torrt och de vilda djuren har svårt att hitta vatten och drar sig gärna till de vattenhål som finns och därför är det ganska lätt att lokalisera vart djuren är.


Sommar i Sydafrika - Vinter i Sverige


December - Mars


December till mars är de varmaste månaderna. Regnperiod och frodigt och grönt, dock är det lite svårare att se de vilda djuren. Många ungar föds under november/december.