logotyp rosendals resor

Viktig information

Viktig information inför din resa

DELTAGARANTAL

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 4 personer (om inte annat angetts eller överenskommet).

Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 10 veckor före planerad avresa. Som också framgår av lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Maxantal deltagare är åtta stycken personer (9-10 personer med oss).


FLYG & TRANSFER

Flygplats Sydafrika: Johannesburg international airport

Flyga ifrån: 

När flyg är inkluderat
Flyg från Arlanda är inkluderat, vid avresa från Köpenhamn kan tillägg tillkomma. 

När flyg inte är inkluderat
Vi bokar i dagsläget inga flyg till Sydafrika utan det får kunden ordna på egen hand och sedan kan vi hjälpa till med resten.
Det finns ett flertal olika flygbolag att välja mellan. Oftast är det ju enklast att gå in på någon av alla de jämförelse-sajter som finns på internet, och själva brukar vi använda flygresor.se eller Momondo.se .

Kontakta oss om ni är osäkra eller önskar hjälp med flygresan.

Transfer från flygplatsen:
Avgår från flygplatsen O.R Tambo (vid resor då flyg och transfer ingår). Mer ingående information samt  tider får du vid bokning eller om du har frågor om mer exakta tider kan ni kontakta oss antingen på e-post eller telefon.

Bagage:  Ingår med 1 st incheckat bagge om 20 kg om inte annat framgår. För resande till och från Johannesburg flygplats har det införts nya regler för bagage per den 25 mars 2019. Det är endast tillåtet med bagage som har en plan sida som ett minimum. Väskor med rund eller oregelbunden form är inte tillåtna. Bagage får heller inte ha långa band eller utstickande handtag. Sådana är största orsaken till driftstörningar i bagagehanteringen och kan orsaka stopp, med försenad på- och avlastning som följd, och därmed förseningar för flygbolag och passagerare.

Barn under 18 år: Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Här kan du läsa mer: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/sydafrika/reseinformation/ambassadens-reseinformation/in--och-utresebestämmelser/
Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning. Reglerna har lättats en aning sedan 1 december 2018, vilket innebär att man inte nödvändigtvis måste visa personbeviset. Däremot rekommenderar vi starkt att man tar med personbeviset eftersom man kan bli ombedd att visa det.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta.

Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

PASS

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Det måste finnas två tomma sidor i passet vid inresa enligt Sydafrikansk lag.


VACCINATIONER & MALARIA

I Sydafrika förekommer malaria i Kruger nationalpark. Kontakta din vaccinationsbyrå för mer information och rådgivning om rekommendationer.

OBS: Malariamyggorna sticks först på kvällen efter mörkrets inbrott.


BETALNING PÅ LODGEN

Vi vill vänligen uppmärksamma att vid betalning av sluträkningen för t.ex dryck eller annat kan man betala med sydafrikanska rand eller Sv kr eller Swish.


HÄLSOKRAV för att kunna delta på resan:

Detta är inte en strapatsrik resa, men vi förväntar oss att deltagarna är aktiva människor som tycker om att komma ut i naturen. Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol).

Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade.


RESEFÖRSÄKRING

Kontrollera er hemförsäkring vilket reseskydd som ingår och teckna gärna en extra reseförsäkring om ni är osäkra eller vill känna er extra trygga. Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport.


Tillägg för ENKELRUM: Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum.


FÖRBEHÅLL / ÄNDRINGAR

Förbehåll för ändringar i programmet. Vi och och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade transfer eller flygavgångar. Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa. Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.


ÖVRIGT

Åldersgräns för resan är 8 år


EGET ANSVAR

Då ni kommer att befinna i ett område med vilda djur både stora som små så skall blankett skrivas under och bifogas med bokningen att resan sker på eget ansvar.