logotyp rosendals resor

Populära safaridestinationer i Sydafrika

Vart åker man på safari i Sydafrika?

Drömmer du om att uppleva en oförglömlig safari i Sydafrika? Här presenterar vi några av de mest populära safaridestinationerna som bjuder på enastående natur och ett rikt djurliv. Utforska fantastiska nationalparker och privata viltreservat som erbjuder en unik möjlighet att komma nära Afrikas ikoniska djur och spektakulära landskap.


Kruger National Park


Kruger National Park är en av Afrikas största och mest kända nationalparker. Med sitt enorma område och varierade ekosystem är det en perfekt destination för att se "Big Five" – elefant, lejon, leopard, noshörning och buffel. Parken erbjuder både lyxiga lodger och budgetvänliga campingalternativ, vilket gör det till en tillgänglig destination för alla resenärer.


Sabi Sand Game Reserve


Intill Kruger National Park ligger Sabi Sand Game Reserve, känt för sina lyxiga lodger och exklusiva safariupplevelser. Detta privata reservat har inga stängsel mot Kruger, vilket innebär att djuren rör sig fritt mellan områdena. Här får du en intim och personlig safariupplevelse med erfarna guider som tar dig nära de fascinerande djuren.


Addo Elephant National Park


Addo Elephant National Park är hem för över 600 elefanter, vilket gör det till en av de bästa platserna i världen att se dessa majestätiska djur. Parken erbjuder också möjlighet att se lejon, noshörningar, bufflar och många andra arter. Med sin närhet till Port Elizabeth är Addo en bekväm och spännande destination för safariälskare.


Hluhluwe-Imfolozi Park


Hluhluwe-Imfolozi Park, belägen i KwaZulu-Natal, är den äldsta naturparken i Afrika. Den är känd för sitt framgångsrika arbete med att bevara noshörningar och erbjuder en fantastisk möjlighet att se både vita och svarta noshörningar. Parkens böljande kullar och frodiga vegetation skapar en vacker bakgrund för din safariupplevelse.


Madikwe Game Reserve


Madikwe Game Reserve, beläget nära gränsen till Botswana, är en av Sydafrikas bäst bevarade hemligheter. Detta malariafria reservat är perfekt för familjer och erbjuder en mängd olika safariboenden. Här kan du se "Big Five", samt den sällsynta afrikanska vildhunden, i en lugn och mindre turisttät miljö.


Kgalagadi Transfrontier Park


För de som söker något lite annorlunda, erbjuder Kgalagadi Transfrontier Park en unik safariupplevelse. Belägen i Kalahariöknen, sträcker sig denna park över både Sydafrika och Botswana. Här kan du se imponerande rovdjur som lejon med svart man och stora grupper av gemsbok som vandrar över de röda sanddynerna.

Oavsett vilken destination du väljer, erbjuder Sydafrikas safariparker och reservat en enastående möjlighet att uppleva den afrikanska vildmarken på nära håll. Låt oss hjälpa dig att planera din drömsafari och skapa minnen för livet i några av världens mest fantastiska naturområden.


Kontakta oss idag för att boka din nästa safariäventyr i Sydafrika!

Kontakta oss gärna för en offert!

 
 
 
 
 
 
 

Är ni en familj eller en grupp som som önskar boka en annan period än redan planerade avgångar så är ni välkomna att göra en förfrågan. 


Vi hjälper er att skapa en resa efter era önskemål!